Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині викрили банду шахраїв, які видурили у людей низку квартир та перепродали за 7 мільйонів гривень

  • 16.05.2020, 15:34
  • 3 162

На Львівщині викрили вісьмох шахраїв зі Львова та Києва, які видурювали у мешканців обласного центру квартири та перепродували. Усього реалізували сім квартир у Львові на суму понад 7 мільйонів гривень. Злочинні оборудки організовували упродовж двох років.

Як повідомили у поліції, у злочинну групу входили люди, віком від 32 до 60 років. Організаторами виступали двоє рідних братів зі Львова. Вони підбирали малозабезпечених осіб або осіб без постійного місця проживання — саме ці люди ставали новими «власниками» помешкань, якими зрештою заволодівали шахраї. Для них виготовляли фальшиві документи та через підставних осіб їх реалізовували.

У такий же спосіб фігуранти намагалися продати ще три квартири. Їх спіймали на гарячому 14 травня, після укладання чергового договору купівлі-продажу на квартиру від імені фіктивного власника. Під час обшуків у зловмисників знайшли вогнепальну зброю, печатки, штампи, документи та інші речі, які підтверджують злочин.

За фактами шахрайства за ч.1 ст. 14, ч.4 ст. 190, ч.1 ст. 190, ч.3 ст. 190, ч.4 ст. 190 і ч.3 ст. 358 ККУ відкрили кримінальні провадження. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. Встановлюють інших фігурантів схеми, тривають обшуки у Львівській, Київській та Рівненській областях.

Схожі новини