Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Заборона російських соцмереж позбавляє країну-агресора одного з інструментів у гібридній війні проти України", - Петро Порошенко

  • 15.05.2020, 08:32
  • 718

Продовження заборони російських соцмереж, яку вперше запровадив п’ятий Президент України Петро Порошенко, є правильним рішенням. За три роки вона довела свою ефективність

Про це лідер партії «Європейська Солідарність» пише на своїй сторінці у мережі Facebook.

Указ Президента продовжити заборону російських соцмереж в Україні, вперше впроваджену моєю командою три роки тому, вважаю правильним.

Але дивно, чому тягнули до останнього дня? Що вичікував Офіс Президента і чому зволікав — питання відкриті.

Верховна Рада в такій ситуації мусила сказати своє слово. Я вдячний народним депутатам своєї та інших фракцій, які скликали позачергове засідання і голосуванням висловили принципову політичну позицію.

Заборона соцмереж країни-агресора за три роки довела свою ефективність. За даними Інтернет-асоціації України, частка українських інтернет-користувачів, які щодня відвідують «ВКонтакте», упала з 54% до 10%. За той же період щоденна частка українських відвідувачів «Одноклассники» знизилася з 35% до 10%.

Це значною мірою позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні проти України, зменшує можливість інфільтрації ідей «русского мира» та промивання мізків російською пропагандою. А також зменшує можливість збору персональних даних та завдає удару по роботі російських спецслужб.

Показово, що п’ята колона в особі ОПЗЖ голосувала проти. Тим більше значить, заборона російських соцмереж — добра справа для України.

Схожі новини