Передплата 2024 ВЗ

Старт чемпіонату футбольної УПЛ – 30 травня

Але глядачі на футбольні стадіони, каже глава МОЗ Максим Степанов, повернуться не раніше вересня

Українська прем’єр-ліга (УПЛ) відновить наш футбольний чемпіонат 30 травня. Хоча називали також іншу дату — 6 червня. Мовляв, наступне послаблення карантину в Україні заплановано на 22 травня, і тільки після цього команди зможуть проводити повноцінні тренування й контрольні матчі. Тому підготуватися не встигнуть… Але рішення прийнято: чемпіонат УПЛ відновиться 30 травня.

Про перспективи відновлення чемпі­онату футбольної УПЛ розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (мініінтерв'ю з ним оприлюд­нило видання sport.ua).

— Плануємо відновлення деяких спор­тивних змагань з 22 травня, — розповів глава МОЗ України. — Це можливо тільки за порожніх трибун. Нещодавно я зустрі­чався з главою Української асоціації фут­болу Андрієм Павелком, ми обговорили відновлення Прем’єр-ліги. Це можливо тільки за дотримання протиепідемічних заходів — усього, що необхідно для запо­бігання поширенню Covid-19.

— Футбол в Україні може повернутися 30 травня?

— Ми cправді розглядаємо цю дату. За­раз іде спілкування з епідеміологами на предмет безпечного проведення цих зма­гань. Водночас необхідно забезпечити ПЛР-тестування, оскільки це безпека наших фут­болістів. Крім того, під час матчів треба забезпечити безпеку всіх людей на стадіо­ні. Прописуємо алгоритми. Гадаю, на почат­ку наступного тижня зможемо сказати, коли й за яких умов розпочнуться змагання.

— Якщо в одного з футболістів вияв­лять коронавірус…

— Уся команда повинна піти на самоізоля­цію, на 14 днів. Якщо напередодні вона гра­ли офіційний матч, то необхідно ізолювати команду-суперника.

— Коли вболівальники повернуться на стадіони?

— Коли в Україні коронавірусу прак­тично не буде. Якщо будуть поодино­кі випадки зараження в різних куточках країни, уболівальники зможуть повер­нутися на стадіони. Цього сезону грати­муть за порожніх трибун. Раніше вересня навіть не можемо це питання розглядати.

Схожі новини