Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Важливе відкриття: німецький вчений з'ясував, коли хворі на COVID-19 найбільш заразні

  • 14.05.2020, 14:55
  • 5 914

Німецький вірусолог Крістіан Дростен, який був нагороджений премією за видатний внесок у висвітлення ситуації навколо пандемії COVID-19, з'ясував, що інфіковані найбільш заразні за день до появи симптомів

Водночас інфекційна активність, за його словами, закінчується вже через чотири дні після появи симптомів, передають «Факти».

«Якщо у когось протягом чотирьох днів були симптоми, він майже перестав бути заразним. А через тиждень наявності симптомів він взагалі більше не здатен поширювати вірус», — стверджує Дростен.

Однак він зробив важливе уточнення: мова у цьому випадку не йде про важкі випадки, що вимагають госпіталізації. У момент підключення таких пацієнтів до апаратів штучної вентиляції легенів, найбільш ураженого вірусом органу, ризик зараження для медичного персоналу якраз дуже високий.

Дростен впевнений, що носіння захисної маски допоможе запобігти випадковому поширенню інфекції тими, хто вже інфікований, але ще не здогадується про це, оскільки хвороба у нього протікає безсимптомно. Професор вказує на те, що особлива підступність коронавірусу полягає в тривалому інкубаційному періоді.

Читайте також: Лікар з Китаю розповів, як уберегти себе та рідних від коронавірусу

Новітні дослідження і математичні моделі, за словами Дростена, доводять, що 44 відсотки випадків зараження відбуваються до появи симптомів у носія вірусу.

Нагадаємо, раніше український лікар-педіатр Євген Комаровський відзначив, що одним з найбільш поширених симптомів COVID-19 хворі називають відсутність смаку та нюху.

Схожі новини