Передплата 2024 «Добрий господар»

ІФА-метод: Ляшко анонсував новий вид тестування на коронавірус

  • 14.05.2020, 13:35
  • 1 154

Уже незабаром в Україні почнуть проводити новий вид тестування на коронавірус COVID-19, так званий ІФА-метод – імуноферментний аналіз

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Імуноферментний аналіз значно розширить тестування в Україні, оскільки ІФА-тестування набагато доступніше, на відміну від ПЛР-тестування. А це означає і розширення груп, які треба буде тестувати», — зазначив він.

Крім того, Ляшко запевнив, що Україна збільшить кількість приладів, на яких можна робити ПЛР-тести.

Читайте також: Хто може безкоштовно пройти ПЛР-тестування на COVID-19: Степанов дав інструкцію

«Нам часто закидають, що Україна мало тестує. Звісно, ми не тестуємо таку кількість людей, як Німеччина чи США, але потрібно зважати на наші потужності… Адже в лютому ми могли тестувати тільки 200−500 зразків, а зараз — 10 тисяч зразків на добу», — сказав заступник очільника МОЗ.

Станом на тепер, за його словами, в Україні тестують 7−8 тисяч зразків методом ПЛР. «На вихідних ми тестуємо по 5 тисяч, люди не звертаються й чекають до понеділка. І я хотів би закликати у разі появи симптомів телефонувати сімейному лікареві та в „швидку“ на вихідних», — звернувся до українців Ляшко.

Схожі новини