Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Про Україну без України. Кремлівський чиновник приїхав у Берлін на переговори "по Донбасу"

Заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курує питання Донбасу, заявляє, що 13 травня прибув до Німеччини на переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі російського телеканалу «Россия-24», пише ТАСС.

Козак каже, що приїхав в Берлін для «додаткових консультацій з врегулювання конфлікту». Переконує, що вони відбулися у відомстві федерального канцлера Німеччини і були конструктивними.

«Досягнули згоди про взаємні подальші кроки з мирного врегулювання конфлікту в Україні, з вирішення багатьох непростих завдань, які потребують рішення про взаємодію з представниками Донбасу, представниками Україні, а «норманському форматі» — сказав Козак.

Він вважає, що консультації дадуть додатковий імпульс для переговорів у «норманському форматі» та у тристоронній контактній групі у Мінську.

Зазначимо, що українська сторона не повідомляла про участь у переговорах у Німеччині 13 травня.

Додамо, що Дмитро Козак відвідав Німеччині попри заборону на в'їзд іноземців через пандемію коронавірусу.

Вранці 13 травня російські ЗМІ повідомляли, що Козак прибув до Берліна на переговори з помічником канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Також вони писали, що Козака запросили на переговори, оскільки «не все можна обговорити у форматі телеконференції».

Схожі новини