Передплата 2024 «Добра кухня»

Роми Закарпаття подали до суду на мера Івано-Франківська

Закарпатські роми підготували позов до суду проти мера Івано - Франківської області, на суму 250 тисяч грн, за порушення честі та гідності ромської національної меншини.

Усе через висловлювання міського голови, щодо виселення усіх ромів Франківська в Закарпатську область. Нагадаємо, на одній з оперативних нарад міський голова дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область.

Про це повідомляє Діло з посиланням на Перший.

Нагадаємо, Марцінків на нараді заявив, що міськрада Івано-Франківська надала бус для того, що вивезти «циганів, ні, правильніше — осіб ромської національності» (цитата міського голови обласного центру Прикарпаття. — Ред.).

«Чому вони далі тут?» — запитав Марцінків.

За словами начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, 12 осіб відмовилися їхати.

«Що значить „відмовилися“? А чому не запакували? Є поліція. До наступного вівторка ви повинні вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус — дали. Чому не запакували і не вивезли?» — поцікавився мер міста.

На оперативній нараді пролунала інформація, що правоохоронці вивезли з Івано-Франківська десятьох осіб ромської національності і на кордоні передали їх закарпатській поліції.

«Це треба другу ходку зробити», — сказав Руслан Марцінків.

Позов на мера Івано-Франківська подано від ГО «Спільнота ромів Закарпаття». До слова, про саму організацію відомо небагато. Зареєстрована вона у селі Холмок Ужгородського району. Дата заснування — 26 квітня.

Схожі новини