Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівщина закупила шість висококласних апаратів штучної вентиляції легень

  • 13.05.2020, 13:07
  • 772

Сьогодні, 13 травня, для лікарень Львівщини, які борються на передовій з коронавірусом, передали 5 апаратів штучної вентиляції легень, які закуплені за кошти обласного бюджету та один – за кошти благодійників.

Відтак Центр легеневого здоров’я отримає 3 апарати, Львівська обласна інфекційна лікарня — 1, Львівська обласна клінічна лікарня — 1, а також ще один — Стрийська центральна районна лікарня (завдяки благодійникам ПАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР»).

Така закупівля була здійснена у межах реалізації обласної Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області в сумі 41,6 млн грн (з 246 млн грн), які на початку квітня цього року були скеровані в КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр» для придбання апаратів ШВЛ.

«Виробником цих висококласних апаратів є швейцарська компанія Hamilton Medical. Таке суперсучасне обладнання потребують наші лікарні якнайбільше, адже вони допомагають рятувати життя та здоров’я пацієнтам різного віку — дорослих, дітей та немовлят.

Нагадаю, близько двох тижнів тому ми придбали також 6 із 20, які поступили у Україну, апаратів ШВЛ транспортних та для критичних станів Mindray Т7(виробник Китай) на суму понад 2,5 млн грн з обласного бюджету.

Робота із забезпечення наших лікарень усім необхідним не припиняється, ми і надалі перебуватимемо у тісному контакті з керівниками наших обласних установ і допомагатимемо їм та нашим лікарям у цій нелегкій боротьбі з COVID-19″, — зазначив на брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

В свою чергу перший заступник голови облради Богдан Гагалюк подякував усім, хто долучився до організації закупівель такого обладнання.

«Представлена сьогодні апаратура входить в трійку кращих на ринку виробництв. Хочу наголосити, що за 2 місяці уже закуплено та передано лікарням області 12 апаратів ШВЛ, найближчим часом ми очікуємо на поставку ще шести таких апаратів», — наголосив Богдан Гагалюк.

Зі свого боку регіональний менеджер компанії «Ксенко» (офіційний представник компанії Hamilton Medical) Іванна Козловська повідомила, що усі апарати HAMILTON — це висококласна апаратура, призначена для довготривалої респіраторної підтримки пацієнтів, в тому числі важкохворих. Вона також зазначила, що усі доставлені сьогодні у медичні заклади апарати за допомогою відповідних фахівців впровадять в дію, навчать персонал, як з ним працювати і в подальшому будуть забезпечувати їх обслуговування.

Довідково по вартості апаратів ШВЛ:

Апарат ШВЛ HAMILTON-C3 (Kc) (вартістю 1,5421 млн грн) придбано для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні (1шт)

Апарат ШВЛ HAMILTON-C3 (Kc) (938 тис. грн) — для Львівської обласної клінічної лікарні (1 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTON-C1 (Kc) (658,8 тис. грн) — для Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру" (2 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTON-C3 (Kc) (1,0093 млн грн) для Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру" (1 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTON-C3 (Kc) (1,0094 млн грн) придбав ПАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР» для Стрийської ЦРЛ (1 шт.)

Схожі новини