Передплата 2024 ВЗ

"Плівки Єрмака": фігурантам справи спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

  • 12.05.2020, 17:31
  • 1 066

Фігуранти справи про плівки Дениса Єрмака заявили: «Такі дії матимуть зворотній ефект: ми рота не закриємо»

У ніч на вівторок, 12 травня, фігурантам справи про плівки Денис Єрмака — Дмитру Штаньку та Сергію Шумському, які звинувачують його у корупції і подали відповідні заяви до Національної поліції, невідомі підпалили мотоцикл та підкинули гранату в автомобіль

Про це повідомили Дмитро Штанько та Сергій Шумський, передає «Бабель».

Читайте також: Гео Лерос, який звинуватив Єрмака в корупції, звернувся до НАБУ. Додав нове відео

Штанько зазначив, що близько першої ночі його розбудили сусіди, які помітили, як горить його мотоцикл. Вони намагались загасити полум'я.

«Мотоцикл згорів. Я викликав поліцію, приїхала слідчо-оперативна група, мене допитали. Ми виявили, що є декілька свідків, зараз я їду на допит», — повідомив Штанько.

Штанького передав відео з камер спостереження, на якому можна побачити, як невідомий чоловік підпалював мотоцикл.

«Я вважаю, що це пов’язано із тим, що ми вчора пройшли поліграф, сьогодні буде висновок», — зазначив він.

У свою чергу Сергій Шумський також повідомив, що цієї ж ночі, приблизно в той самий час йому в машину кинули гранату.

«Я про це дізнався від поліції, яка близько 1:30 подзвонила в мої двері. Вони спитали, чи я є власником такого-то автомобіля і повідомили, що сталася неприємність. Виявилося, що молодий чоловік, який був у чорному одязі з балаклавою на обличчі, підійшов до мого автомобіля, розбив скло на місці водія і кинув туди гранату», — розповів Шумський.

Шумський зауважив, що інцидент побачили декілька місцевих, які в той час пили пиво у дворі неподалік. Вони побігли за ним, наздогнали на перехресті почали бити, але йому вдалося втекти.

«Сусіди повернулись назад у двір, і побачили у моїй машині гранату. Викликали поліцію, вибухотехніків, приїздила кінологічна служба, начальник райвідділу поліції», — розповів Шумський.

Він наголосив, що чека в гранаті лишилась, тому вона не вибухнула. Але поки складно говорити, чи це помилка зловмисника, чи його мета була просто налякати.

«Такі дії матимуть зворотній ефект: ми рота не закриємо», — зазначив Шумський.

Схожі новини