Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гримчак заявив, що проти нього закрили одну зі справ: у НАБУ заперечують

  • 12.05.2020, 14:13
  • 831

Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо недостовірного декларування проти ексзаступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака.

Про це повідомили на Facebook-сторінці ексзаступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака, поінформовані співрозмовники УП.

«Справа, відкрита НАБУ проти мене за ст. 366−1 К К України, закрита за відсутністю складу злочину».

«Детективи НАБУ перевіряли вчинення іншого можливого зловживання з боку ексзаступника міністра: внесення недостовірних відомостей до е-декларацій. Це кримінальне провадження відкрили у листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У межах розслідування детективи не встановили у діях особи умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, відтак справу закрили».

Водночас справи щодо зловживання впливом, хабарництва передадуть до суду, адже 3 квітня НАБУ завершило досудове розслідування у справі ексзаступника міністра з питань окупованих територій.

Наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи для передачі обвинувального акта до суду.

Гримчака підозрюють у вчиненні правопорушень за ч.4 ст. 190 (шахрайство), ч.4 ст. 27 (види співучасників), ч.2 ст. 15 (замах на злочин), ч.3,4 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди посадовим особам) ККУ.

Натомість у НАБУ стверджують, що відомство не закривало кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака у шахрайстві.

Про це НАБУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що екс-заступник міністра з питань ТОТ, як і раніше, має статус підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди. На початку квітня НАБУ завершило розслідування за цим фактом, наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи, після чого її скерують до суду, а сам екс-посадовець опиниться на лаві підсудних», — сказано у повідомленні.

Також у НАБУ пояснили, чому була закрита справа стосовно Гримчака за ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), про що екс-посадовець повідомив сьогодні.

«Детективи НАБУ перевіряли вчинення іншого можливого зловживання з боку екс-заступника міністра: внесення недостовірних відомостей до е-декларацій. Це кримінальне провадження відкрили у листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У межах розслідування детективи не встановили у діях особи умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, відтак справу закрили», — зазначили в бюро

Схожі новини