Передплата 2024 «Добрий господар»

"Вимагаю від Зеленського продовжити заборону російських соцмереж та каналів в Україні", - Петро Порошенко

  • 11.05.2020, 19:22
  • 845

Інформаційна протидія гібридній агресії Кремля не менш важлива, ніж військова.

Про це в ефірі міжнародної телеконференції «Мир і війна» до 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він закликав Зеленського негайно провести засідання РНБО і продовжити заборону російських ресурсів в Україні.

«Вимагаю від президента Зеленського негайно скликати засідання РНБО і продовжити заходи щодо заборони російських соціальних мереж та каналів в Україні. Те, що я зробив 5 років тому», — заявив Петро Порошенко.

«Пам'ятаєте, скільки каміння було кинуто у мене, коли я виніс на розгляд Ради національної безпеки й оборони питання щодо заборони російських соціальних мереж „ВКонтакте“ і „Одноклассники“? Скільки тоді казали, що це є порушення свободи слова, що це ні в якому разі не можна робити? Аж допоки не були знайдені дані підписників „ВКонтакте“ і „Одноклассники“ у ФСБ. Пам’ятаєте, скільки критики було на мою адресу, коли „Россия 24“, „Russia Today“, „ОРТ“ та інші були заборонені для трансляції в Україні? Тоді ми створили законодавчу базу і це зробили», — нагадав п’ятий Президент України.

«Треба створити умови у тому числі для російськомовних громадян Європи і Сполучених Штатів Америки, щоб мати панєвропейський, панамериканський російськомовний канал, який дасть можливість чути альтернативну точку зору. Бо коли люди «сидять на голці» «Russia Today» або «Россия 24» — дуже легко дурити і підтримувати п’яту колону всередині держави.

Зусилля, які нам треба спрямовувати на інформаційну протидію гібридній агресії, аж ніяк не менш важливі, ніж ті зусилля і кошти, що ми виділяємо на оборону держави", — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини