Передплата 2024 «Добрий господар»

У “Шевченківському гаї” - рамка дезінфекції

У тестовому режимі запрацювали три львівські музеї — народної архітектури та побуту, “Територія терору” та Личаківське кладовище

Вимірювання температури, безготівкова оплата — карточкою, дотримання дистанції та дезінфекційна рамка (подає дезінфектор, який окропляє людину)… Такі нові вимоги входу до огляду експонатів Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Цього тижня для відвідувачів нарешті відкрили музеї під відкритим небом. У Львові їх три — народної архітектури та побуту, «Територія терору», Личаківське кладовище.

Фото ЛМР
Фото ЛМР

«У Львівській міській раді ухвалили два рішення щодо яких нам радили імунологи: людям варто перебувати на свіжому повітрі, тому відкрили парки, а також три музеї, — сказав „ВЗ“ заступник міського голови Львова питань розвитку Андрій Москаленко. — На цих трьох музеях має бути тестово відпрацьовано алгоритм роботи. До всього визначено чіткі протокольні вимоги. Якщо будемо фіксувати порушення умов карантину, будемо переглядати наші рішення».

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що у музеях під відкритим небом усім працівникам кожні чотири години міряють температуру. Температурний скринінг є обов'язковим і для усіх відвідувачів. Працівників з ознаками ГРЗ до роботи в музеї не допускають. Їм потрібно самоізолюватися. Перед відкриттям музею — генеральна дезінфекція. Прибирання з дезінфектором має бути і кожних чотири години. «Також перед входом заклад встановлює розмітку — для забезпечення дистанції між відвідувачами, не менше двох метрів, - наголосив мер Львова. — На десять квадратних метрів площі музею — не більше одного відвідувача. Вживання їжі та напоїв заборонено».

Схожі новини