Передплата 2024 «Добрий господар»

"Росія не має права відзначати День перемоги над нацизмом", - Клімкін

  • 11.05.2020, 11:12
  • 896

Кремль використовує цей день для розкручування нових війн

Росія не має права відзначати День перемоги над нацизмом. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив міністр закордонних справ України (2014−2019) Павло Клімкін.

За його словами, українцям за жодних обставин не варто віддавати Росії перемогу над нацизмом, оскільки вона намагається «взяти її в заручники і забрати у нас».

«Росія взагалі не має морального права святкувати це свято, тому що головний принцип і нашої, і європейської пам'яті — це „Ніколи знову“. А Росія використовує цей день для того, щоб мобілізувати і розкручувати на нові війни. Такі як у нас, такі як в Грузії, і взагалі будувати абсолютну нову модель», — вважає він.

Читайте також: «Агенти Кремля»: собор УПЦ МП у Тернополі розфарбували червоною фарбою

Клімкін закликає українців бути пильними та не піддаватися на «московські провокації з історією».

«Ми не маємо вестись на російські спроби нас роз'єднувати. Маємо просто розуміти: всі українці, які загинули у війнах, і не важливо на стороні яких імперій вони боролися — просто така була історія, і в нашій історії було багато складних моментів — вони реально віддали свої життя за Україну. Тут потрібно поставити крапку і дуже послідовно, якщо хочете, вести цю історичну війну, а це також війна, з Росією. І цю війну потрібно виграти», — пояснив дипломат.

Схожі новини