Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Послаблення карантину на Львівщині відтермінували. У Львові - ні

Натомість у Львові відкриють літні майданчики та частину магазинів

Про це пише zaxid.net.

Карантин у Львівській області почнуть послаблювати з 15 травня, на чотири дні пізніше, ніж планувалось. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС під час засідання 10 травня у зв’язку із зростанням кількості захворілих на Covid-19. У Львові натомість часткове послаблення карантину почне діяти з понеділка, 11 травня.

Нагадаємо, уряд прийняв рішення про послаблення карантину в Україні з понеділка, 11 травня. Комісія ТЕБ і Н С Львівської області під час засідання 8 травня також прийняла рішення послабити карантин з 11 травня. Однак через зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію обласна комісія скликала нове засідання 10 травня і прийняла рішення не послаблювати карантин до 15 травня.

«Ті всі пом’якшення, які мали безпосередньо відбуватися з 11 травня, будуть відбуватися з 15 травня. Таке рішення ми прийняли з врахуванням збільшення кількості хворих», — повідомив zaxid.net заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Зазначимо, що з 11 травня у Львівській області мали відкрити магазини з непродовольчими товарами, у тому числі з одягом та взуттям, перукарні, салони краси, літні майданчики ресторанів тощо. Натомість у Львові обмеження вирішили пом’якшити тільки частково, заборонивши перукарням та магазинам з одягом і взуттям працювати. Один з найбільших ТРЦ Львова King Cross Leopolis анонсував відкриття усіх магазинів з понеділка, однак тепер відкриття не відбудеться.

Заступник міського голови Львова з розвитку Андрій Москаленко повідомив zaxid.net, що у Львові часткове послаблення карантину все ж почне діяти з 11 травня. Зокрема, у місті запрацюють літні майданчики ресторанів, продовольчі магазини (окрім одягу та взуття), книгарні. Вони будуть працювати за спеціальними протоколами, які розробили у мерії Львова.

«Рішення, яке було прийнято міською комісією про часткове послаблення карантину від завтра вступає в дію. Йдеться про літні майданчики, про парки, відкриті музеї. Винятками є салони краси, перукарні і магазини з одягом і взуттям — щодо них ми будемо приймати рішення зранку 12 травня», — пояснив Андрій Москаленко.

Схожі новини