Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Напруга зростає": соціолог пророкує Росії масштабні протести та голодні бунти

  • 10.05.2020, 18:15
  • 1 253

Керівник "Левада-центру" Лев Гудков припустив, що через падіння рівня життя на середину літа 2020 року росіяни почнуть виходити на масові протести

Він розповів про це в інтерв'ю московському діловому порталу «Бізнес-онлайн», передає Еспресо.TV.

«Я гадаю, що терпіння у суспільства вистачить ще на два місяці. Це абсолютно точно. А ось за два місяці люди почнуть усвідомлювати, що настала межа. Російське терпіння — дуже важливий фактор», — зазначив Гудков.

За його словами, росіяни виступатимуть проти проти карантинних заходів, вимагатимуть фінансової підтримки від держави та більшої економічної стабільності загалом.

Читайте також: «Коронавірус здатен знищити нинішню Росію», — ексдепутат Держдуми Р Ф Яковенко

«За відсутності загальнонаціональних лідерів протесту та мережевої організації в масштабах країни напруга почне зростати, але не знаходитиме виходу. Звичайно, до якоїсь межі», — додав дослідник.

Гудков нагадав, що поступово невдоволення росіян карантинними заходами почне зростати, оскільки вони втрачають роботу або ж потерпають від значного скорочення зарплат, а до 70% населення РФ взагалі не має заощаджень на випадок кризи.

«За місяць-півтора ми зможемо побачити конкретні форми протесту, вихід людей на вулиці чи інші ексцеси, пов'язані з вимушеною самоізоляцією», — вважає соціолог.

Схожі новини