Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Абсолютно хаотична катастрофа", - Барак Обама про дії влади США в умовах пандемії

Колишній президент США піддав різкій критиці адміністрацію свого наступника.

Колишній президент США Барак Обама виступив з різкою критикою реакції Білого дому на коронавірус.

За інформацією джерел CNN, під час приватної розмови зі своїми колишніми підлеглими він описав її як «абсолютно хаотичну катастрофу».

Видання пише про це з посиланням на трьох колишніх посадових осіб адміністрації Обами. Розмова стосувалася того, що демократам необхідно згуртуватися навколо кандидатури Джо Байдена на майбутніх президентських виборах.

Аудіозапис розмови також є у розпорядженні Yahoo News.

На думку Обами, ситуація з пандемією наочно продемонструвала важливість сильного державного управління під час глобальної кризи.

«Майбутні вибори — на всіх рівнях — дуже важливі, тому що нам доведеться боротися не з окремою людиною або політичною партією. Те, проти чого ми боремося, — це довгострокові тенденції, в яких егоїзм, клановість, розділеність, сприйняття інших як ворога дедалі сильніше проявляються в американському житті», — заявив Обама.

Колишній президент США визнав, що пандемія стала б серйозним викликом навіть для найкращого уряду, але реакція адміністрації Трампа взагалі виявилася слабкою і неоднорідною. На його думку, це пов'язано з тим, що нинішній уряд США мислить категоріями «що мені з цього» і «під три чорти інших».

«Ось чому, до речі, я збираюся витрачати стільки часу, скільки потрібно, і якомога більше агітувати за Джо Байдена», — заявив Обама.

Схожі новини