Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Петро Порошенко привітав Європейський Союз із днем народження

  • 09.05.2020, 15:40
  • 672

«Європа не буде створена одразу, чи відповідно до одного єдиного плану. Вона буде побудована шляхом конкретних досягнень, які спершу створять де-факто солідарність»

Саме такими словами 9 травня 1950 року змальовував майбутню Об’єднану Європу один з її батьків-засновників Роберт Шуман. Знадобляться десятиліття віри і стратегічного бачення, плекання і захисту спільних цінностей та копіткої роботи для того, щоб колишня мрія виросла в найпотужніший континентальний проєкт.

Цей проєкт подолав не одне випробування і кожного разу виходив сильнішим. Переконаний, що ЄС з гідністю пройде і нинішні складні випробування, стане ще сильнішим та міцнішим.

Україна завжди була і залишається відданим союзником ЄС в утвердженні наших спільних цінностей, свободи та стабільності, а також у нашій спільній справі з побудови Європи, незаперечного авторитету верховенства права, надії на процвітаюче майбутнє для всіх і вільної від територіальних посягань та розподільчих ліній. Щиро вдячні Євросоюзу за незмінну і тверду підтримку як на полях реформ, так і на фронті протидії російській агресії. Майбутнє України в ЄС! Разом ми обов’язково переможемо.

З Днем народження, Європо!

Схожі новини