Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Київщині у будинку для літніх людей спалахнув COVID-19, є жертви

  • 09.05.2020, 15:15
  • 738

У будинку для літніх людей у селі Зазим'я Броварського району Київської області від коронавірусу померли три пенсіонери, ще більше десяти людей заражені

Джерелом інфікування COVID-19 стали родичі, які безперешкодно приїжджали відвідувати мешканців пансіонату під час карантину. Директорці закладу загрожує в'язниця, повідомили на сайті Національної поліції Київської області, передає OBOZREVATEL.

Правоохоронці встановили, що будинок для людей похилого віку працював нелегально, з порушенням санітарно-епідемічних норм. Його директорка, фізична особа-підприємець, з початку карантину не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги, проведення лікарського огляду і не вжила заходів ізоляції хворих. Жителі пансіонату вільно переміщалися територією села без засобів індивідуального захисту.

Читайте також: «Це проблема літніх людей»: українець, який повернувся з Польщі і відмовився від самоізоляції, розлютив мережу

Директору закладу повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 325 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Жінці загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

Схожі новини