Передплата 2024 ВЗ

Дітей годують волонтери: сиротинець на Одещині залишився без фінансування

  • 09.05.2020, 11:55
  • 724

Через недбалість керівників Одеської області Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини, де зараз знаходяться 104 дитини у віці до шести років, практично залишився без грошей

Про це повідомили волонтери, які постачають до закладу харчі та інші предмети першої необхідності, повідомляє інтернетгазета Думская.net.

«Це, напевно, найбільший будинок малятка в Одеській області. Тут перебувають діти від яких відмовилися батьки. Чимало з них вимагають серйозної терапії та лікування, але через те, що облдержадміністрація „проклацала“ і не подала на бюджет цю медустанова, з початку квітня ми сидимо без фінансування», — розповів один з волонтерів.

Наразі сиротинцю допомагають усім містом: хтось привозить памперси, хтось продукти харчування, хтось приносить ліки.

«Установа — обласна. Зараз другий етап медреформи. Загалом з 1 квітня його повинна була фінансувати Національна служба здоров'я, але цього не сталося. І в обласному бюджеті грошей на нього немає теж. Це пряма провина керівництва ОДА й облради», — зазначив волонтер, прізвище якого не розголошується.

Читайте також: Крик душі: львівські лікарі просять забезпечити продуктами голодуючих пацієнтів

Своєю чергою головний лікар спеціалізованого будинку дитини Віктор Проценко підтвердив, що з початку квітня установа фінансується з бюджету лише частково.

«Але у нас завжди великі запаси. Ми поки що обходимося своїми силами і силами волонтерів. Діти не голодують, не хвилюйтеся», — заявив керівник.

За словами Проценка, постачальники продовольства забезпечують будинок дитини в борг: коли будуть кошти — установа розплатиться. За квітень співробітники отримали тільки половину зарплати. Деякі пішли у відпустку, зокрема неоплачувану. Головлікар, однак, розраховує, що з усіма розрахуються.

Крім того, Проценко додає, що всі працівники проходять перед зміною температурний скринінг. Довелося, щоправда, відмовитися на час від послуг масажистів, логопедів і дефектологів, щоб обмежити контакти, але усе це медики збираються надолужити після скасування карантину.

«Волонтери завжди нам допомагають, спасибі їм величезне за це. А з фінансуванням, сподіваюся, питання буде вирішене найближчим часом: ми зараз постійно на зв'язку з ОДА, на ім'я нового керівництва департаменту охорони здоров'я написані листи, про нашу проблему знають і, думаю, найближчим часом питання вирішиться», — додав Проценко.

Схожі новини