Передплата 2024 ВЗ

Путін готується до нападу? Російські окупанти посилюють мілітаризацію Криму

  • 08.05.2020, 19:35
  • 2 167

Окупанти майже щодня проводять військові навчання в Криму

За повідомленням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, попри складну епідеміологічну ситуацію та кризові явища в економіці, російська окупаційна влада підпорядковує життя на півострові логіці розбудови військової бази, повідомляє Gazeta.ua.

Це проявляється як у збереженні високої інтенсивності суто військових заходів, так і в залученні окупаційного військового контингенту для виконання завдань в інтересах цивільних окупаційних адміністрацій.

Так, за квітень в анексованому Криму відбулося понад 30 помітних військових навчань різних окупаційних підрозділів — від мінно-розшукової служби та розрахунків БПЛА до підрозділів морської піхоти, з'єднань кораблів, авіації та ЗРК С-400.

Читайте також: Литва повинна бути готова до вторгнення Росії, — Грибаускайте

17 квітня у РФ було заявлено про перекидання підрозділів РХБЗ Чорноморського флоту РФ з тимчасово окупованого Криму до Абхазії (окупованої Росією території Грузії). Цей факт подавався як продовження «гуманітарної місії» збройних сил Росії у контексті боротьби з епідемією коронавірусу.

Сили РХБЗ ЧФ РФ також демонстративно проводили дезінфекцію військових та деяких цивільних об'єктів в Криму та Севастополі.

30 квітня армійський корпус ЧФ РФ провів навчання з «відбиття нападу» диверсійної групи умовного противника на філію військово-морського клінічного шпиталю в Сімферополі.

Схожі новини