Передплата 2024 «Добрий господар»

Відкриють парки та літні майданчики, а перукарні й салони краси ще не працюватимуть

З 11 травня у Львові частково послаблять карантин

У Львові з 11 травня таки послаблять карантин, але частково. Зважаючи на різке зростання захворюваності на коронавірус протягом останніх трьох днів, сьогодні відбулося засідання оперативного штабу по боротьбі з поширенням коронавірусу, а після нього — засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. Так, за цю добу зареєстровано 65 нових випадків, вчора було 42, позавчора — 39. Медики пов’язують це з тим, що люди почали нехтувати правилами карантину.

Про сьогоднішні рішення штабу і комісії розповів на брифінгу міський голова Андрій Садовий. За його словами, 11 травня у Львові відкриють для відвідування парки, літні майданчики та магазини з господарським та іншими товарами. Відновлять торгівлю промисловою групою товарів, окрім одягу і взуття, також працюватимуть книгарні. Запрацюють літні тераси кафе та ресторанів.

«Треба розуміти, що всі ці речі можливі лише при строгому дотриманні протоколів», — наголосив Садовий. Натомість перукарні і салони краси у місті поки що будуть закриті. Також не відбудеться анонсованого відкриття музеїв та бібліотек. З 11 травня працюватимуть лише відкриті музеї «Шевченківський гай» та «Територія терору», а також відновляться екскурсії Личаківським цвинтарем.

Мер повідомив, що 12 травня відбудеться позачергове засідання комісії ТЕБ і НС. Тоді мерія прийме рішення щодо роботи салонів краси і перукарень та можливості продажу одягу та взуття. Протягом наступних трьох днів у місті слідкуватимуть за динамікою захворюваності і 12 травня визначаться із тим, що робити далі.

Схожі новини