Передплата 2024 ВЗ

Умови для VIP-в'язнів: в українських СІЗО з'явилися платні камери

  • 08.05.2020, 14:35
  • 1 039

У слідчих ізоляторах України запрацювали платні камери із поліпшеними умовами. Зокрема, такі з'явилися у київському СІЗО

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Так, за його словами, у київському СІЗО запрацювали 4 платні камери: одна — двомісна, одна — тримісна та дві — чотиримісні. Інші українські СІЗО «підтягнуться трохи згодом», написав міністр.

Вартість розміщення у такій камері в Києві залежить від терміну, за який платять: за добу буде 2 000 грн, за тиждень — 8 000 грн, за місяць — 12 000 грн.

За допомогою платних камер у міністерстві розраховують усунути корупцію, коли за кращу камеру платили неофіційно. Відтепер гроші будуть направлятись до бюджетного спецфонду.

За словами Малюськи, наступного тижня з'явиться можливість оплатити за камеру в СІЗО онлайн на сайті «Онлайн будинок юстиції». Отримані кошти обіцяють використати для підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами.

Читайте також: Мін'юст розглядає можливість звільнення частини в'язнів через епідемію

У платній камері більша площа, а також є холодильник, телевізор і столове приладдя.

«Ну і ремонт не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах. Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений коштом доходів, які ми отримуватимемо від платних камер», — пояснив Малюська.

Він додав, що людину в СІЗО вважають невинуватою, допоки суд не доведе її провину, тому в неї має бути можливість оплатити кращі умови проживання. Водночас для людей, яких суд уже засудив, не будуть створювати поліпшені умови за гроші.

«У тюрмах усі будуть у рівних умовах і відбуватимуть встановлене судом покарання за вчинений злочин», — зазначив міністр.

Схожі новини