Передплата 2024 ВЗ

Розвідка Південної Кореї дізналася причину тривалої відсутності Кім Чен Ина

  • 07.05.2020, 16:35
  • 1 060

Розвідка Південної Кореї заявила, що тривала відсутність північнокорейського лідера Кім Чен Ина на публіці не була пов’язана з перенесеною ним операцією на серці

Про це розповів представник Державної розвідувальної служби Південної Кореї в ході доповіді в парламенті, повідомляє Yonhap.

Зазначається, що цього року Кім Чен Ин з’являвся на публіці 17 раз, що набагато менше, ніж у звичайний час. В середньому за цей період року лідер КНДР робить близько 50 публічних виступів.

За даними розвідки Південної Кореї, менша публічна активність Кім Чен Ина, імовірно, пов’язана зі складною ситуацією з коронавірусом і необхідністю термінового вирішення низки внутрішньополітичних проблем.

Сеул фіксує погіршення соціально-економічної обстановки в КНДР, зокрема, в країні зріс попит на предмети першої необхідності і ціни на низку продовольчих товарів.

Читайте також: Путін нагородив Кім Чен Ина медаллю

Підозри про поганий стан здоров’я Кім Чен Ина з’явилися в ЗМІ після того, як 15 квітня він пропустив святкування дня народження свого діда Кім Ір Сена.

Через зникнення лідера КНДР в ЗМІ з’явилися чутки про його важке захворювання або смерть. Японські журналісти говорили, що Кім Чен Ин перебуває «у вегетативному стані», а американські — що лідер КНДР невдало переніс операцію.

Схожі новини