Передплата 2024 ВЗ

"Амбіційні результати саміту "ЄС – Західні Балкани" – це чіткий сигнал готовності Євросоюзу до подальшого розвитку", - Порошенко

  • 07.05.2020, 09:26
  • 575

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» привітав результати саміту «ЄС – Західні Балкани», який відбувся в онлайн-форматі.

На своїй сторінці у мережі Facebook Петро Порошенко наголосив, що Саміт дав чіткі сигнали готовності Євросоюзу до подальшого розвитку, і Україна має бути частиною цього процесу.

Амбіційні результати онлайн-саміту Євросоюз — Західні Балкани! Тішить і надихає підтвердження європейської перспективи для Західних Балкан та рішення про початок передвступних переговорів з Північною Македонією та Албанією. Адже це чіткі сигнали готовності ЄС до подальшого розвитку і об’єднання континенту, утвердження спільних демократичних цінностей та протидії складним викликам сьогодення.

Вітаю мого друга і справжнього європейського лідера Андрєя Плєнковіча з успішним результатом головування Хорватії в Раді Є С! Вірю, що в найближче десятиліття всі країни Західних Балкан займуть своє гідне місце в Об’єднаній Європі.

У цьому марафоні Україна не повинна пасти задніх. Сьогодні як ніколи потрібні цілеспрямована та самовіддана робота, високопрофесійна владна команда, взаємодія з громадянським суспільством та креативним відповідальним бізнесом. В її основі — спільні демократичні цінності, стратегічні національні інтереси України, незалежність нашої держави, її безпека та добробут. Наш шлях до успіху — це ефективне впровадження реформ, зміцнення демократичних інститутів та виконання Угоди про асоціацію.

Я щиро сповідував ці принципи під час своєї президентської каденції і продовжую активно просувати їх зараз з командою «Європейської Солідарності» та всіма проєвропейськими демократичними українськими політичними силами.

Тільки разом ми повернемо Україну до нашого спільного європейського дому.

Схожі новини