Передплата 2024 «Добра кухня»

Війна на Донбасі: бойовики вісім разів обстріляли українські позиції, є поранений

  • 07.05.2020, 08:12
  • 683

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр штабу ООС.

Переважну більшість обстрілів зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Вночі противник з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляв наших військовослужбовців біля Авдіївки, а надвечір застосував тут підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

По оборонцях Павлополя противник двічі вів вогонь із застосуванням автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Околиці населеного пункту Піски російські окупанти обстрілювали з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Неподалік Тарамчука та Кам’янки противник вів вогонь по наших позиціях з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

«Наші військовослужбовці своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів», — повідомили військовослужбовці.

У свою чергу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», російські найманці зі станкових протитанкових гранатометів вели вогонь по наших захисниках неподалік населеного пункту Попасна.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення», — додали у штабі.

«Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення й надалі будуть оперативно та жорстко реагувати з наявних вогневих засобів. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється українськими військовослужбовцями», — зазначили у пресцентрі.

«За даними розвідки, 6 травня українські військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще трьох поранили. Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли», — повідомили українські захисники.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, резюмували у штабі.

Схожі новини