Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні незабаром можуть з'явитися "паспорти здоров'я": навіщо вони потрібні

  • 06.05.2020, 16:35
  • 945

Глава Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів заявляє: якщо так звані "паспорти здоров'я" запровадять у світі, вони будуть введені також і в Україні

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо це буде введено в світі і рекомендовано ВООЗ, це буде введено також і в Україні. Але для цього у світу має бути розуміння, який тест можна вважати доцільним, і за скільки часу його потрібно проводити, але на це відповідей досі немає, і чіткої процедури видачі таких паспортів у жодній країні поки не існує».

Що стосується нових санітарно-гігієнічних норм в сфері туризму після завершення карантинних заходів, Олеськів зазначила, що такі правила зараз розробляються.

Водночас глава Держтуризму підкреслила, що це не будуть якісь обов'язкові сертифікації, або те, «на чому хтось захоче заробити гроші».

Читайте також: Пандемія пандемією, а сезон — за розкладом

Як приклади вона навела: проходження персоналом температурного скринінгу, відстань між столиками і кількість людей на квадратний метр у закладах харчування, неможливість доступу до їжі самих туристів, певна відстань на рецепції між людьми, дезінфектори, які повинні бути встановлені в певних місцях, обмеження по басейнах і СПА, дистанціювання між людьми на пляжах.

На думку Олеськів, стане новим трендом видавати в готелях не тільки капці та шампуні, а й маленький дезінфектор і маску.

Що стосується хостелів, де, зазвичай, проживає кілька людей в одній кімнаті, вона зазначила, що найближчим часом у такому форматі вони працювати не будуть.

Нагадаємо, низка країн розглядає можливість запровадження «паспорту здоров'я», який буде доказом того, що людина не хворіє COVID-19. Всесвітня організація охорони здоров'я застерігала владу від видачі так званих паспортів імунітету.