Передплата 2024 «Добрий господар»

"Місто, в якому творять здоров’я, є здоровим", - мер Трускавця

У курортній столиці Львівщини різко впали бюджетні доходи, зате немає проблем зі субвенціями

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, відповідаючи на запитання кореспондента «ВЗ» про те, як місто дає собі раду з карантином, виокремив кілька проблем.

«Для трускавчан, „зав'язаних“ на курортному обслуговуванні підприємців, тих же медичних працівників пережити карантин у наших специфічних умовах набагато важче, ніж у звичних містах, — вважає Трускавецький міський голова. — Ще ніколи в історії Трускавця не було такого, щоб усі санаторії, готелі, заклади харчування, магазини, школи не працювали. Куротна індустрія „вмерла“: бювет мінвод також не працює!».

Однак, попри зростання у понад два рази офіційного безробіття та недобір надходжень до міської скарбниц (впали на 60 відсотків), Андрій Кульчинський наголосив на ретельному виконанні центральною владою своїх фінансових зобов'язань: «Такі соціальні платежі, як зарплата вчителям та виплати Національного фонду здоров’я здійснюються вчасно. Виникли труднощі з виплатою зарплат працівникам дошкільних і позашкільних установ. Наразі справляємося», — каже міський голова Трускавця.

На думку Андрія Кульчинського, Трускавець не зможе виходити з карантину стандартно. «Як працюючий всеукраїнський бальнеологічний курорт не можемо відновитись покроково. На повну силу запрацюємо лише тоді, коли держава істотно зніме карантинні обмеження, коли знову закурсують потяги та відновляться авіарейси».

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини