Передплата 2024 ВЗ

"До карантинних обмежень треба підходити диференційовано", - в.о. мера Нового Роздолу

Ірина Кравець вважає, що карантин на роботі підприємств стратегічних галузей не позначився

Виконувачка обов'язків міського голови Нового Роздола Ірина Кравець у розмові з кореспондентом «Високого Замку» зауважила певні проблеми у роботі бюджетоутворюючих підприємств під час карантинних обмежень. Однак вважає їх незначними, порівняно з тим, що переживають дрібні підприємці.

В.о. міського голови каже, що через закриття агропродовольчого ринку люди, які там працюють, навіть виходили на мітинг під будівлю міської ради. Тому 25 квітня ринок відкрили, з дотриманням усіх вимог безпеки.

Тому на запитання про ставлення до конфлікту міського голови Черкас і центральної влади пані Ірина відповіла так:

— Підтримую пана Бондаренка у тому, що до карантинних обмежень треба підходити диференційовано, залежно від ситуації, яка склалася на тій чи іншій території. Коли з 25 квітня дозволили працювати нашому ринку (у нас не було жодного випадку коронавірусу), мені довелося давати пояснення поліції, Держспоживслужбі, обласній комісії з НС. Я за фахом юрист, знала, що ми діяли у правовому полі, тому була спокійна. Там, де стабільна ситуація, органи місцевого самоврядування самі мали б вирішувати, як діяти у тій чи іншій ситуації, де посилювати обмеження, а де послаблювати карантин.

З іншого боку, є закон про захист населення від інфекційних захворювань, де вказано, що карантин і обмежувальні заходи визначає винятково уряд. Тому я не хотіла сама ухвалювати чи виносити на суд депутатів питання, які виходять за межі наших повноважень. Ми зобов’язані керуватися постановами уряду. Водночас виступаю за внесення змін до законодавства, які передбачали би збільшені повноваження органів місцевого самоврядування, коли ситуація у них різна, коли на місцях краще видно, як діяти у тому чи іншому випадку. У нас є право запроваджувати лише жорсткіші заходи. На ліберільніші — права не маємо.

Докладніше про те, як міста Львівщини переживають карантин, читайте у тижневику «Високого Замку», який вийде у четвер, 7 травня.

Схожі новини