Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС виділить три мільярди євро допомоги країнам-сусідам: скільки отримає Україна

  • 05.05.2020, 18:32
  • 790

Рада Європейського Союзу дозволила виділити три мільярди євро допомоги (дешеві кредити) країнам-сусідам для боротьби з наслідком економічної кризи, який викликаний поширенням коронавірусу. Україна може отримати 1,2 млрд євро з цієї суми.

Про це повідомляє прес-служба Ради Є С на офіційному сайті. Тепер країни повинні укласти з ЄС меморандум про взаєморозуміння. Текст повинен затвердити Європейський парламент і Рада Є С.

Хто і скільки отримає:

Албанія: 180 млн євро;

Боснія і Герцеговина: 250 млн євро;

Грузія: 150 млн євро;

Йорданія: 200 млн євро;

Косово: 100 млн євро;

Молдова: 100 млн євро;

Чорногорія: 60 млн євро;

Північна Македонія: 160 млн євро;

Туніс: 600 млн євро;

Україна 1200 млн євро.

Посли схвалили пропозицію Комісії надати макрофінансову допомогу в розмірі до 3 мільярдів євро десяти партнерам, щоб допомогти їм впоратися з економічними наслідками пандемії COVID-19.

«Зараз, більш ніж будь-коли, абсолютно необхідно, щоб ми трималися разом і демонстрували солідарність у подоланні економічних і соціальних наслідків цієї глобальної кризи», — цитує прес-служба міністра фінансів Хорватії Здравко Марич.

Кошти будуть доступні протягом дванадцяти місяців і будуть виплачуватися двома частинами. Максимальний середній термін погашення кредитів становить 15 років. Допомога буде залежати від меморандуму про взаєморозуміння, який буде узгоджений між кожною з країн-партнерів та Комісією.

Схожі новини