Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїльські військові створили ліки від коронавірусу - ЗМІ

  • 05.05.2020, 12:57
  • 1 945

Вчені готують звернення до міжнародних організацій щодо виробництва препарату від Covid-19

Ізраїльські вчені Інституту біологічних досліджень та представники Міністерства оборони країни, які працювали над вакциною проти Covid-19, заявили про створення першого у світі препарату від коронавірусу. Про це 5 травня написали ізраїльські ЗМІ

У спільній заяві Інститут та Міністерство оборони стверджують, що препарат працює і як вакцина, і як ліки, що пригнічують коронавірус в організмі хворої людини.

«Йдеться про новий засіб, який цілеспрямовано діє проти коронавірусу. На відміну від інших експериментальних методів лікування, заснованих на вже відомих препаратах та методиках, які застосовують при інфекційних захворюваннях», — повідомляється в заяві.

Вчені переконують, що клінічні випробування показали високу ефективність препарату.

«Моноклональні антитіла (антитіла, що виробляються імунними клітинами), що містяться в основі препарату, були отримані із плазми крові тварин та людей, які перехворіли коронавірусом», — зазначили вони.

За словами представників у Міноборони, це перший у світі препарат направленої дії. Інститут в Нес-Ціоні під керівництвом професора Шмуеля Шапіра вже подав патентну заявку, а далі має намір звернутися до міжнародних організацій для виробництва препарату.

«Я пишаюсь досягненням ізраїльських вчених. Йдеться про гігантський прорив, що має величезне значення для всього людства», — сказав міністр оборони Нафталі Беннет.

Схожі новини