Передплата 2024 «Добра кухня»

Як сплатити за комуналку телефоном без  доступу до інтернету? Покрокова інструкція

З запровадженням карантину рівень сплати за комунальні подекуди впав до 30%.

Частина споживачів і справді опинилась без грошей, та багато хто не платись, бо просто не знає, як це зробити дистанційно. Зрештою, далеко не всі споживачі мають доступ до інтернету. Особливо у віддалених населених пунктах, де швидкість мобільного інтернету надто мала, аби можна було скористатись інтернет-банкінгом.

Та, виявляється, сплатити за комунальні послуги дистанційно можна і без доступу до інтернету. Для цього достатньо лише зателефонувати на гарячу лінію свого банку та вказати, за які комунальні послуги хочете сплатити. Все максимально просто — навіть вісімдесятирічна бабця впорається. Головне, аби вона мала банківську картку (наприклад, ту, на яку отримує пенсію). На картці вказаний і номер гарячої лінії банку. У Мінспоцполітики підготували покрокову відео-інструкцію, як це зробити.

При цьому варто пам’ятати, що з банку не мають права телефонувати вам з пропозицією сплатити за комунальні послуги. Якщо вам телефонує хтось, представляючись працівником банку, і питає дані вашого рахунку — це шахраї.

Схожі новини