Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові покарали підприємців, які пікетували під міською радою

  • 01.05.2020, 19:15
  • 1 416

Поліція склала адмінпротокол за порушення карантину на організатора акції протесту малих підприємців проти карантину. У акції, що відбулася 1 травня у центрі Львова взяли участь понад 30 осіб, хоча у заявці на подію вказувалося, що це буде одиночний пікет.

На акцію протесту прийшли малі підприємці, які вимагали дозволити їм працювати під час карантину, повідомляє Zaxid.net.

«Участь в організованому 43-річним львів’янином заході на пл. Ринок взяли близько тридцяти осіб, що є порушенням вимог постанови Кабміну. Перед початком акції, яка була заявлена як одиночний пікет, поліцейські провели з організатором роз’яснювальну бесіду, проте, незважаючи на це, участь у заході взяли близько тридцяти осіб», — йдеться у повідомленні Нацполіції.

Такі дії поліція потрактувала як порушення постанови Кабміну і склала на 43-річного організатора акції адмінпротокол.

Як виявилось, протокол склали на керівника Ліги підприємців України Владислава Орлова, про що він сам заявив у коментарі «Львівському порталу».

«У день праці я вимагав відновити моє конституційне право на працю. Це була моя особиста позиція і перехожі її підтримали. Так, я отримав адмінпротокол за порушення правил карантину», — пояснив Орлов.

Читайте також: Налякані мешканці Чернівців влаштували протест біля інфекційної лікарні

Додамо, під час акції протесту біля міської ради кілька десятків дрібних підприємців вимагали зняти заборону на роботу під час карантину. За інформацією «Радіо Свобода» учасники акції дотримувалися дистанції і були на вулиці в масках.

Схожі новини