Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові підприємці грозяться пікетами під стінами Ратуші

1 травня відбудуться одиночні пікети ФОПів з вимогою відновлення конституційного права на працю

Про це повідомили організатори, пише Четверта студія.

Акція відбудеться 1 травня, о 12−00.

«У країні твориться безлад! Після запровадження карантинних заходів практично весь мікро- та малий бізнес припинив свою діяльність. Від ательє з ремонту одягу до магазинчиків в торгових центрах. По завершенню другого місяця карантину, стає очевидною цинічна суть та мета лобістів великого бізнесу, адже усе, що стосується їх інтересів, не припиняло свою діяльність! Епіцентр, Ашан, Сільпо, Фокстрот, АТБ та багато-багато інших величезних мереж, отримуючи надприбутки, працюють. Попри те, мікропідприємці, несучи величезні збитки — зачинені», — йдеться у повідомленні організаторів.

За майже два місяці карантину уряд не спромігся розробити ні програми допомоги мікробізнесу, ні запропонувати шляхи виходу із катастрофічною ситуацією для мікропідприємців.

Крім того, порушені основні норми Конституції України, котрі гарантують кожному громадянину право на працю.

«Спочатку нам навісили ярмо фіскалізації та кешбеку законами 128-ІХ та 129-ІХ, а зараз намагаються знищити голодом та злиднями! Сьогодні мікробізнес каже: „Дістали!“! Дістала нерівність, несправедливість та невизначеність! Розчарування і безвихідь — не наш шлях! Підприємець — не раб системи, він, в першу чергу, вільна людина! Тому, як кожна вільна людина, має право на протест, передбачене статтею 39 Конституції України, а також статтями 11 (1) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», — повідомляють організатори.

«Я виходжу на пікет із вимогою реалізувати своє право на працю, гарантоване мені статтею 43 Конституції України! Я буду в масці, рукавичках, дотримувати безпечної дистанції, усі санітарні норми і правила! Я хочу продемонструвати владі, що я в стані забезпечити такі умові і на своєму робочому місці, на противагу великому бізнесу, де постійно фіксуються порушення цих умов! Я не закликаю нікого на цей протест, оскільки КК це заборонено, і я не хочу наражати людей на небезпеку, але я чув, що, за дивним збігом обставин, такий же протестний настрій виявився у інших мікропідприємців!», — повідомляють організатори.

«Вимоги мої прості та зрозумілі:

  1. Терміново, з 1 травня, скасувати обмеження і заборону діяльності усього мікробізнесу, за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог!
  2. На законодавчому рівні скасувати податки з мікропідприємців, яким було заборонено вести діяльність, на весь період карантину
  3. Терміново скасувати фіскалізацію та кешбек, запроваджені законами 128-ІХ та 129-ІХ, шляхом ухвалення законопроектів 2644 та 2645
  4. Ввести мораторій на перевірки контролюючими органами усе мікропідприємництво, до моменту реформування цих органів.
  5. Запровадити пільгове кредитування для мікробізнесу з однозначними, простими та чіткими умовами видачі і повернення!

«Отже 1 травня, о 12:00, я буду під стінами Львівської міської ради», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини