Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дрогобич має нового начальника поліції. Але хто про це знає?

Ще від 17 квітня Дрогобицьким міським відділом поліції керує підполковник Микола Луговий.

Про це інформує інтернет-газета «Майдан».

Нового очільника правоохоронців, який донедавна був заступником тепер вже колишнього начальника, полковника Андрія Біласа, не представили ні в Дрогобицькій ратуші, ні журналістам.

Правда, про кадрову перестановку в поліції, як підтвердили нам у пресслужбі Дрогобицької міськради, місцеву Ратушу поінформували. Але про це мало хто знає: не було офіційних повідомлень. Новий начальник поліції не розмовляв з пресою, не проводив брифінгів. Буцімто була вказівка зі Львова — не влаштовувати під час протиепідеміологічного карантину зустрічей з журналістами.

Шкода… Ті, хто у своїх стосунках з громадськістю направду дотримуються принципу щирості, знайшли б спосіб донести до відома людей достовірну інформацію про причини заміни керівника поліції в Дрогобичі, якому на днях лише 42 роки виповнилось.

За неперевіреною інформацією, Андрій Білас «погорів» через особистий конфлікт з начальником обласної поліції Василем Віконським. Де зараз пан Білас, теж невідомо.

Андрій Білас, який двічі очолював міськвідділ поліції в Дрогобичі, мав непогану репутацію, особливих претензій до нього не було. Хотілося б почути, чим спричинена заміна керівника поліції немаленького реґіону та чи повернеться міськвідділ поліції до відкритої, як того передбачає закон, комунікації з громадою та пресою. Платники податків мають право знати, кого вони утримують й що насправді відбувається у відділі поліції, якому ще й правоохоронці Трускавця, Борислава, Стебника та Дрогобицького району підпорядковані.

Схожі новини