Передплата 2024 ВЗ

"Урядовий план виходу з карантину - це містифікація", - народний депутат

  • 28.04.2020, 19:53
  • 754

План виходу з карантину від уряду Зеленського – це імітація діяльності і не більше. Урядові картинки з суперечливим змістом не допомагають бізнесу та ніяк не підтримують економіку

Про це написав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка на сторінці у Фейсбук.

«Урядовий план виходу з карантину — це кілька графіків, написаних на коліні. Але влада вже поставила собі чергову галочку. Мовляв, уряд не лише бореться з коронавірусом, але у Зеленського тепер з’явився ще й план виходу з карантину», — прокоментував депутат представлений урядом план заходів.

«План такий, як і вся їхня влада — показуха, імітація та безграмотність», — зазначив Олег Синютка.

За його словами, уряду Зеленського не вистачило елементарної професійності, щоб взяти за зразок досвід європейських країн, уряди яких вже давно розробили плани боротьби з коронавірусом, карантинних заходів і насамперед реального порятунку економіки.

Він підкреслив, що у плані наших європейських сусідів щодо пандемії акценти змістилися на економіку — її порятунок, перезавантаження і відродження.

«Складений урядом план — це всього лише намальована картинка з більш ніж суперечливим змістом», — додав представник фракції.

Олег Синютка підкреслив, що в урядовому плані відсутні будь-які заходи щодо запуску роботи промисловості, малого і середнього бізнесу. І зокрема туристичної галузі, яка так важлива для Львівщини.

«Міністри туризму країн ЄС провели нараду й ухвалили стратегію підтримки цієї частини економіки. У ЄС буде вводитися „коронавірусний паспорт“, а в українському уряді насправді ніхто не займається туризмом», — зазначив він.

«Влада накреслила план відкриття продовольчих ринків, але все пішло прискореними темпами, бо Зеленський злякався бунту дрібних підприємців, які працюють на цих ринках. Так само як і фермерів. Адже люди не могли зрозуміти, чому продуктові ринки закриті, а великі супермаркети вільно працюють», — також наголосив депутат.

Крім того, він назвав дивним один з пунктів урядового плану щодо розблокування роботи закладів громадського харчування, які від початку карантину й так працюють на самовивіз своєї продукції.

«Запуск громадського транспорту. В урядовому плані відкриття метрополітену заплановано з четвертого етапу. У Європі метро не закривали взагалі, а у нас його хочуть мало не найпізніше відкрити. Водночас навіть заклади громадського харчування планують запускати вже з третього етапу, а деякі — як ресторани одного з депутатів „Слуги народу“, навіть не зачиняли», — зазначив Олег Синютка.

Він також вважає, що у парках потрібно дозволити гуляти ще до першого етапу. Адже навіть головний санітарний лікар говорить, що це не епідеміологічний засіб, а психологічний.

Читайте також: Вихід з карантину: план дій чи профанація?

Олег Синютка особливо підкреслив, що уряд повинен у своїх рішеннях робити акцент на підтримці малого та середнього бізнесу і правила виходу з карантину прописувати, виходячи з їхніх інтересів.

«Представлений урядом план, при оптимістичному сценарії, дозволить повноцінно вийти з карантину приблизно в середині літа. Цьому, за планом уряду, має сприяти позитивна динаміка в статистиці захворювання», — зазначив він.

Водночас депутат наголосив, що дізнатися про реальну динаміку захворюваності буде складно, адже влада відмовилась від масового тестування, як це робиться в Європі. «У підсумку — ми навіть приблизно не знаємо реальної ситуації з епідемією», — додав він.

Також незрозуміло, що уряд буде робити, якщо кількість хворих зменшуватись не буде, чи є альтернативний план.

«Адже продовження карантину економіку доб’є. Крім того, параметри зменшення кількості хворих прописані так, що коли є бажання, то карантин можна продовжувати вічно. Словом, не план це, а містифікація», — підсумував Олег Синютка.

Схожі новини