Передплата 2024 ВЗ

Епідеміолог розповів, коли розпочнеться друга хвиля коронавірусу

  • 26.04.2020, 19:32
  • 943

Друга хвиля Covid-19 розпочнеться взимку, - Курпіта

Епідеміолог Володимир Курпіта прогнозує другу хвилю коронавірусу взимку. Про це лікар сказав у програмі «Ранок з Україною».

Курпіта зазначив, що друга хвиля може спричинити більш жахливі наслідки, ніж перша. «Пов'язано це з тим, що паралельно всі почнуть хворіти грипом», — сказав епідеміолог.

«На думку вчених, під час першої хвилі, може перехворіти тільки 5% населення. В Україні ця цифра становитиме 1,8 мільйона осіб. Влітку, швидше за все, передача вірусу не зникне, ми будемо продовжувати реєструвати поодинокі випадки, а восени, коли ми почнемо проводити більше часу в приміщеннях, кількість контактів між людьми зросте, що й буде початком другої хвилі», — наголосив епідеміолог.

Загалом, в Україні можлива не тільки друга, але навіть третя хвиля заражень Covid-19. «Найімовірніше, це станеться восени, коли почнеться новий сезон гострих респіраторних захворювань», — передбачають науковці і додають, що епідемія грипу почнеться приблизно в той же період.

Щороку грипом в усьому світі заражаються майже 5 мільйонів людей і близько чверті мільйона — помирають. «Певною мірою це пов'язано з тим, що організм людини не встигає підготуватися до штаму нового сезону», — говорять медики.

Схожі новини