Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польща звинуватила Росію у новій дезінформаційній атаці

  • 26.04.2020, 18:14
  • 780

Польща заявила, що постраждала від складної операції з дезінформації, спрямованої на ослаблення польсько-американських відносин - ймовірно, за нею стоїть Росія.

Про це у коментарі агентству AP заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин, пише «Європейська правда».

Зарин сказав, що Польща продовжує розслідування і поки не має остаточних доказів того, що напад був координований Росією. Але він зазначив, що інформаційна атака має всі ознаки кампанії під керівництвом Кремля.

Мова йде про напад на веб-сайті Інституту військових досліджень у Варшаві, військової академії, яка готує польських військових лідерів. Жарин зазначив, що на сайті був опублікований підроблений лист від імені ректора, у якому містився заклик до польських солдатів боротися з «американською окупацією».

Читайте також: На кордоні працює «схема» поборів із заробітчан і не працюють правила карантину

Повідомлення листа було опубліковано на новинних порталах, в тому числі на одному, відомому пропагандою дезінформації.

«Зміст листа відповідав основному наративу, який російська пропаганда постійно просуває проти Польщі та США», — заявив Жарин.

За його словами, польська влада вважає, що метою цих атак є сіяти інформаційний хаос, підривати моральний дух польськи солдатів і розпалювати антиамериканські настрої.

Він стверджує, що Кремль намагається використати кризу з коронавірусом, щоб звільнитися від міжнародної ізоляції і переконати Захід скасувати санкції, введені через агресію проти України.

Схожі новини