Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи будуть мешканці Дорогобича та Стебника з водою?

Відповідь на це запитання залежить від того, коли 26 млн.  666 тис. грн. для перенесення водогону з зони провалля надійдуть до Дрогобича

Величезне провалля, яке 30 вересня 2017 року утворилося на шахтному полі рудника № 2 розташованого в Стебнику ГХП «Полімінерал», час від часу нагадує про себе тривожними «дзвониками». Найсвіжіший з них — невеличкий за діаметром, але разючий за своєю глибиною та деструктивними наслідками свіжий «колодязь», який виник три тижні тому. Він з’явився за кілька метрів від дороги Дрогобич-Трускавець.

Комісія з питань ТБ та Н С Львівської облдержадміністрації відразу ж відреагувала кардинальним рішенням. Ділянку дороги перед в’їздом до Трускавця перекрили шлагбаумом. Тут заборонено будь-який рух. Тепер з Дрогобича до міста «Нафтусі» можна потрапити хіба об’їзними шляхами — або через Стебник, або через Борислав, або через землі Модрицької сільради…

Але провалля завдало прикрощів не лише дорожникам та автомобілістам, але й «Львівобленерго» та КП «Дрогобичводоканал». Перше після провалля 2017 року мусило перенести сумновідомого шахтного поля лінію електропередач. А «Дрогобичводоканал» — водогін.

Нові карстові провалля будь-якої миті можуть поглинути ділянку водогону, і без води залишаться Дрогобич, Стебник і жителі Модрич. Щоб цього не сталося, слід якомога оперативніше перенести частину магістрального водогону «Гірне-Дрогобич». Сказати легко. Але ж де гроші взяти? КП «Дрогобичводоканал» давно підготував проект виконання невідкладних робіт. Але ж Київ виділяти кошти не поспішав аж до 24 квітня.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, на позачерговому засіданні уряду з метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації у Дрогобицькому районі вирішили виділили ЛОДА 26 млн. 666 тис. грн. для здійснення заходів з перенесення магістрального водогону «Гірне — Дрогобич». Тепер все залежить від того, як швидко ці гроші надійдуть до розпорядника та безпосереднього виконавця робіт. Якщо оперативно — тоді є надія, що близько 90 тис. людей, які свої послуги з централізованого водопостачання отримують із цього магістрального водогону, можуть бути спокійні. Якщо ж ні — тоді одного «чудового» дня, коли чергове провалля зруйнує водогін, таки залишаться без води.

Схожі новини