Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Херсонщині 200 людей перекрили міст через закриття ринків

  • 26.04.2020, 16:34
  • 766

На Херсонщині сільгоспвиробники влаштували акцію протесту на Антонівському (Херсонському) автомобільному мосту через Дніпро біля Херсона, перекривши рух на дорозі.

Про це заявила начальниця відділу комунікації ГУ НП в Херсонській області Тетяна Пшонь у коментарі Укрінформу

«На мосту знаходиться близько 200 осіб, які влаштували акцію протесту проти закриття ринків на території як області, так і держави, бо їм немає куди збувати сільгосппродукцію».

Як розповіла начальниця відділу комунікації, учасники акції ходять по пішохідному переходу безперервно, тим самим перешкоджаючи руху транспорту. Люди вимагають, щоб до них прибув представник облдержадміністрації.

Забезпечення охорони публічного порядку здійснюють близько 60−70 працівників поліції. За словами Пшонь, правоохоронці роз’яснювали громадянам необхідність дотримання дистанції та вимог карантину. Проте, за її словами, учасники акції на це не реагують, деякі з них перебувають без засобів індивідуального захисту.

«Поки що учасники акції не реагують на вимоги припинити акцію. Наразі працівниками поліції внесено інформацію до журналу єдиного обліку щодо порушення вимог карантину».

Напередодні поліція попередила про те, що 26 квітня на Херсонський автомобільний міст збираються прийти мешканці Олешківського та Голопристанського районів, де зафіксовано найбільше хворих на коронавірус, для участі у мітингу з вимогою відкриття ринків.

Наразі на Херсонщині працює один ринок — найбільший на півдні України гуртовий овочевий ринок у Великих Копанях «Нежданний».

Схожі новини