Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У столиці медики торгували дітьми

У суботу, 25 квітня, правоохоронці викрили групу осіб, які продавали немовлят за кордон, прикриваючись програмою сурогатного материнства.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

До організації схеми причетні керівники однієї зі столичних медичних клінік, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини, а також група осіб, які підшуковували в Україні жінок для оформлення фіктивних шлюбів з іноземцями та участі у програмах сурогатного материнства. Після оформлення шлюбів, немовлят, під виглядом участі в програмі сурогатного материнства, продавали за кордон.

Учасники схеми отримували за участь в ній близько 50 тис. доларів, з яких плата за організацію штучного запліднення становила 15 тис. доларів, послуги щодо фіктивного одруження з іноземцями — від 1−1,5 тис. доларів.

Після обшуків, поліція встановила адреси квартир, де утримувалися немовлята до їх переміщення через кордон. В одній із квартир правоохоронці виявили 5 новонароджених віком від 2 до 6 тижнів, які перебували під наглядом двох жінок та чоловіка. Немовлят доправили до дитячих лікарень міста Києва.

Наразі поліцією проводиться перевірка близько 140 громадян іноземних країн на причетність до переміщення немовлят за кордон.

Схожі новини