Передплата 2024 «Добра кухня»

"ЄС" закликає негайно ухвалити законопроєкт стосовно обов’язкового страхування медиків

  • 24.04.2020, 12:30
  • 655

«Європейська Солідарність» наполягає на ухваленні на позачерговій сесії парламенту законопроєкту стосовно обов’язкового страхування медиків

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам.

«Ми наполягали, щоб наша політична сила отримала підписні листи, зібрали підписи, апелювали до колег для того, щоб ухвалити негайно закон про обов’язкове страхування всього медперсоналу, який працює з хворими на коронавірус», — сказала вона.

Геращенко зазначила, що медики досі залишаються незахищеними в умовах епідемії.

Читайте також: «Ключове з того, що сказав Зеленський: всі навколо погані — один він хороший», — нардеп

«В Україні зараз 7,5 тис інфікованих, з них кожен п’ятий — це лікар або медичний співробітник, тобто понад 1400 хворих — це медики, які захворіли на Covid-19, це означає, що вони залишаються незахищеними. Немає елементарного — костюмів, масок, дезінфекторів, рукавичок. Президент і його команда зустрічають вже мільйонний літак звідкись, а наші медики залишаються незахищеними. Надзвичайно важливо, щоб лікарі, які сьогодні на передовій у боротьбі з пандемією, були захищені так само, як українські військові. У випадку, якщо медик був інфікований, він має отримати страховку 100 тис грн. У випадку, не дай Боже, смерті медпрацівника — його родина повинна отримати близько 2,5 млн. Такою була наша пропозиція», — додала парламентар.

Геращенко наголосила, що «Європейська Солідарність» буде вимагати поставити на порядок денний свій законопроєкт про страхування медиків.

«Ми бачимо, що нам починають розповідати, що це неможливо, що є регламент, потрібен додатковий час. Блокувати роботу країни — не потрібен додатковий час, а захистити медика вже два місяці не можуть», — обурюється Ірина Геращенко.

«Щодня ми спілкуємося з медиками в регіонах. Ці знамениті рекламовані владою 300% доплати медикам поки що ніхто не отримав. Більше того, немає роз’яснення профільного міністерства, як це має відбуватися і поки що це збираються перекласти на місцеві органи влади, в яких забрали всі субвенції. Власне, це питання зараз хочу ставити на нараді керівництва парламенту. Ми будемо вимагати поставити на порядок денний саме наш законопроєкт стосовно обов’язкового страхування медиків», — сказала співголова фракції.

Схожі новини