Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лікарка присоромила МОЗ за низькі зарплати: Степанов відповів

  • 24.04.2020, 11:36
  • 1 778

Лікарка однієї з психіатричних лікарень України звернулася до Міністерства охорони здоров'я, вимагаючи відповісти на масові скорочення і мізерні зарплати медиків.

Її лист зачитали на брифінгу у п'ятницю, 24 квітня.

«У п'ятницю перед Великоднем видали аванс у розмірі 1500 грн, у моєму випадку замість 4 тисяч. У вівторок після Великодня оголосили, що всі повинні підписати наказ, що готові працювати за мінімальний оклад, в моєму випадку 3800 грн. Сказали, що кожне відділення має звільнити 11 працівників, у нас із 25. Це ота сумнозвісна подяка медикам, про яку ви говорите на кожному розі? Ви справді вирішили заощадити на психічному здоров'ї нації?» — обурилася жінка.

Читайте також: МОЗ назвало причину погіршення епідемічної ситуації в Україні

Степанов запевнив, що міністерство проводить ретельний аудит і перевірку після старту другого етапу медичної реформи. Він зазначив, що не раз звертав увагу на важливість надання психіатричної допомоги українцям.

«Одне з головних завдань, які поставив президент, — це реформування системи охорони здоров'я. Не тільки почати, але і вдало закінчити,» — заявив глава МОЗ.

«Медичні працівники не повинні отримувати зарплату на рівні рабства. Я впевнений, що ми можемо зробити висновки після аудиту, щоб лікарі не звільнялися і не закривалася жодна лікарня. Після аудиту ми обов'язково запропонуємо рішення», — пообіцяв він.

Схожі новини