Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ключове з того, що сказав Зеленський: всі навколо погані – один він хороший", - нардеп

  • 23.04.2020, 17:55
  • 837

Зеленський у підсумках за рік своєї роботи не розповів про конкретні результати чи проведені реформи, а говорив лише про те, як йому важко працювати

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю телеканалу «Прямий».

«Рік тому президент Зеленський давав інтерв’ю „Теслі“. Тепер єдина реформа у його спілкуванні зі світом — це те, що він уже говорить сам із собою… Це дійсно дивно. Мені здається, що можна було б поспілкуватись із журналістами, які задали б більш критичні запитання», — прокоментувала вона фільм про підсумки річної роботи Зеленського.

Геращенко додала: «Ключове з того, що сказав Зеленський: всі навколо погані — один він хороший, він багато працює і дуже втомився, а також багато перекручувань фактів».

За її словами, найперше це стосується теми війни і миру.

«Я добре пам’ятаю, що рік тому президент Зеленський говорив, що треба „просто перестать стрелять“. І зараз він може в принципі сказати, що війна закінчилася. Тому що в його риториці не згадується країна-агресор Російська Федерація. Він говорить, що він закінчить війну, але ми її не починали, її не починала ні Україна, ні Зеленський. Її розпочав Путін — і для того, щоб закінчити війну, потрібно почати називати речі своїми іменами», — підкреслила Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що тільки за цей рік загинуло 39 українських воїнів.

«Я ніколи не чула, щоб президент Зеленський так само згадував, хто їхні вбивці. А їхні вбивці — Російська Федерація», — сказала вона.

Читайте також: «Такою слабкою як тепер Україна ще не була, і це — наслідки урядування Зеленського», — Сюмар

«Так само дуже смішно чути про те, як працює нинішній парламент у турборежимі. Турборежим давно зламався, і це його „Слуги“ подали зараз 16 тисяч поправок до ключового закону для отримання Україною кредиту МВФ. У цьому фільмі президент не знайшов слів, щоб згадати своїх соратників, які сьогодні блокують роботу парламенту», — також наголосила співголова фракції.

Вона зауважила, що попередній парламент працював набагато ефективніше «без усякого турборежиму, без зелених кнопкодавів, які тільки сидять і тиснуть кнопочки і не мають жодної можливості думати головою».

Ірина Геращенко також повідомила, що зараз перебуває із робочою поїздкою в Житомирі та спілкується з лікарями обласної клінічної дитячої лікарні, які запитують, як прожити на 4 тисячі гривень.

«Я хочу нагадати, що рік тому Зеленський і компанія обіцяли вчителям по 4 тисячі доларів зарплати. Насправді, у вчителів і у лікарів залишається по 4 тисячі — тільки не доларів, а гривень. І дійсно, як на них прожити в умовах карантину, в умовах падіння української економіки, невідомо. Але Зеленський про це нічого не говорив», — сказала Ірина Геращенко.

Вона також зауважила, що півроку тому Зеленський рекламував «уряд технократів».

«І цей „уряд технократів“ вбив українську економіку ще до початку коронавірусу. Тепер технократи зламалися і ведуть реформаторів добити українську економіку», — додала Ірина Геращенко.

Депутатка підкреслила, що в уряді досі немає кількох ключових міністрів — з питань енергетики, з питань промислової політики, освіти, культури.

«У них немає людей. Лава запасних у них дуже коротка, тому ми і бачимо таку чехарду в кадровій політиці зеленої влади», — вважає Ірина Геращенко.

Схожі новини