Передплата 2024 «Добрий господар»

Еліна Світоліна зіграє на Madrid Open

Але віртуально. Не ракеткою, а джойстиком...

Найкраща українська тенісистка, п’ята ракетка світу Еліна Світоліна, потрапила до списку учасників… віртуального турніру. Змагання із загальним призовим фондом 300 тисяч євро проведуть організатори традиційного тенісного турніру в столиці Іспанії, Mutua Madrid Open. Віртуальні змагання стартують 27 квітня.

Разом зі Світоліною у жіночій «сітці» віртуального турніру зігра­ють, зокрема, німкеня Кербер, іс­панка Суарес Наварро, голландка Бертенс, француженка Младеновіч, канадійка Бушар, білоруска Азарєн­ка, американка Кіз і британка Конта.

Уболівальники спостерігатимуть за ходом гри онлайн. «Це буде вір­туальний теніс, „сітка“ з 16 запро­шених тенісисток, — розповіла Еліна Світоліна. — Гратимемо джойсти­ком. Ним важко контролювати грав­ця, тож не знаю, як це все буде… Призовий фонд мотивує, тому бу­демо тренуватися. У цій грі роблять твого гравця, який виглядає при­близно так само, як і ти. Начебто можна вибрати тільки форму. Але є одна проблема: характеристики гравця (швидкість, потужність) за­кладають самі розробники».

«Спочатку я була у Монако, зараз — у Швейцарії, — розповіла Світоліна про своє життя під час вимушеної паузи у турі WTA. — Тут не такий жор­сткий карантин, як в Італії, Іспанії або Франції. Немає такого, що мож­на виходити лише за документами і тільки один раз на день із собачкою. Поруч ліс, можна вільно гуляти.

Звичайно, треба тримати дистан­цію, люди цих правил дотримують­ся. У великі супермаркети пускають по 50 осіб… На відкритих майданчи­ках у теніс грати наразі неможливо. Але мені пощастило: недалеко від нашого будинку ми знайшли стінку. А так усі маленькі й великі спортив­ні клуби закриті, тому немає можли­вості тренуватися, як зазвичай".

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень