Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сидіть вдома, а лікар порадить онлайн

На час карантину у Львові з ініціативи небайдужих лікарів запровадили онлайн-консультації для пацієнтів.

Кожен, хто має скарги на здоров’я або погано почувається, може, зателефонувавши на номер 068 016 0016 (або написавши на такий самий номер у Viber), погодити час онлайн-консультації з адміністратором.

Як розповіла лікар-пе­діатр, співзасновни­ця медцентру Ольга Фо­каф, мета ініціативи — знижувати навантаження на медзаклади, зменшувати кількість фізичних контактів, протидіяти паніці се­ред населення через поширен­ня достовірної інформації. Та, зрештою, підвищити ймовірність відвідин до лікаря для тих, хто справді цього потребуватиме.

«Ми об’єднали команду ме­дичного центру та лікарів-во­лонтерів, — каже Ольга Фокаф. — Уже майже два десятки ліка­рів долучилися до цієї ініціати­ви. Це сімейні лікарі, хірурги, те­рапевти, неврологи, кардіолог, офтальмолог, психіатр, педіатр, травматолог, лікарі невідклад­них станів. Хочу наголосити: ми не ставимо діагнози! Лише даємо рекомендації та поради, що краще зробити у випадках тих чи інших скарг».

Щоб стати лікарем-волон­тером, слід звернутись до спів­засновниці медцентру Ольги Фокаф і погодити кількість годин, які ви готові виділити для консуль­тацій пацієнта.

Схожі новини