Передплата 2024 «Добра кухня»

Саакашвілі підтвердив, що отримав пропозицію стати віце-прем’єром з питань реформ

  • 22.04.2020, 14:31
  • 935

Саакашвілі має намір представити у Верховній Раді свою програму допомоги в роботі уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями.

Колишній президент Грузії та екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що отримав від президента України Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єр-міністром з питань реформ.

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді», — заявив він.

Саакашвілі відзначив, що підтримував Зеленського весь той час, який він перебуває на посту президента, і пов'язує з його командою великі надії для України.

«Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час. Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз як ніколи потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах», — наголосив він.

За словами Саакашвілі, він представить у Верховній Раді свою програму допомоги уряду Дениса Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які утворилися в нього якоза межами України, так і в період роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді.

Разом з командою Зеленського Саакашвілі, за його словами, готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті і з іншими політичними силами в суспільстві, щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами. Саакашвілі висловив сподівання бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, «зробивши щось корисне для людей, посилити престиж України та її інтеграцію з міжнародними спільнотами».

Також він сподівається використовувати свій міжнародний досвід для того, щоб бути корисним членам урядової команди, в тому числі у відносинах з міжнародними фінансовими організаціями, щоб відстояти в першу чергу інтереси українського народу і сприяти прогресу в країні.

Схожі новини