Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Франциск привітав православних з Великоднем. Попередив про новий вірус

Папа Римський Франциск, вітаючи з Великоднем усіх православних християн, нагадав про пандемію COVID-19 і застеріг від зараження "вірусом байдужості та егоїзму, який не визнає кордону і не розрізняє національності".

Глава Святого престолу виступив з полуденною молитвою в одній з римських церков в неділю, 19 квітня, передає Reuters. Він закликав «викорінити нерівність і позбутися від несправедливості, які загрожують здоров'ю всього людства».

У своїй проповіді, а також у своєму традиційному недільному посланні Франциск I сказав, що відновлення після пандемії має відбутися у всьому світі, і що зараз настав час відновити несправедливість.

«Тепер, коли ми очікуємо повільного і важкого одужання, існує небезпека, що ми забудемо тих, хто залишився позаду. Ризик полягає в тому, що ми можемо бути вражені ще гіршим вірусом — егоїзму і байдужості», — сказав Франциск.

Папа, який востаннє побував у знелюдненому Римі 15 березня, щоб помолитися у двох святинях, щоб закінчити пандемію, сказав, що відновлення не повинно приносити в жертву бідних.

Схожі новини