Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Родини львівських Героїв Небесної Сотні до Великодня прикрасили меморіал писанками

Сьогодні, напередодні Великодня, родини Героїв Небесної Сотні влаштували традиційну акцію у Львові. Щоправда, цьогоріч через карантинні обмеження вона проходила з малою кількістю учасників.

Про це повідомляє dyvys.info.

Кілька людей, родичів Героїв, прикрасили портрети, що розміщені на львівському меморіалі, писанками. Учасники були в масках та дотримувалися дистанції, тож поліція, яка прибула на акцію, не мала зауважень.

«Кожного року родини Героїв Небесної Сотні збиралися разом, щоби написати писаночки та спекти пасочки, які ми передавали в зону АТО, а також розміщували на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві під фотографіями наших рідних», — розповідає Наталія Дигдалович, дружина Андрія Дигдаловича, Героя Небесної Сотні. — Цьогорічна акція трохи набула іншого формату, на жаль, через карантин ми не могли усі зібратися. Але ми не можемо просто так відбути цей Великдень, не згадавши наших рідних й тих, хто захищав нашу Україну і хто сьогодні її захищає. Тому родини Небесної Сотні виготовляли у себе вдома писаночки та передавали нам сюди до Львова, а ми взяли на себе відповідальність розмістити їх на меморіалі".

Наталія Дигдалович пояснює, що до акції долучилися не лише львів’яни, але й по області меморіальні місця прикрасили писанками: «Знаємо, що на Буковині вирішили прикрасити меморіальне місце писанками, мама Героя Небесної Сотні Максима Шимка з Вінниці також разом з волонтерами прикрашатимуть меморіал, і ця акція нас об’єднала попри карантин». Дружина Андрія Дигдаловича додала, що родини Героїв вважають, що ДБР користується умовами карантину й неможливістю виходити на протести, засуджує майданівців.

Схожі новини