Передплата 2024 «Добре здоров’я»

УПЦ МП скликає людей зустрічати благодатний вогонь, незважаючи на заклики Зеленського не йти до церкви

  • 18.04.2020, 12:57
  • 899

Керуючий справами УПЦ Московського патріархату, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, незважаючи на заклики президента Володимира Зеленського не йти до церкви на Великдень, покликав віруючих прийти в храм на території Києво-Печерської Лаври і отримати благодатний вогонь.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформують Букви.

«Завтра, з Божою поміччю, делегація Української Православної Церкви (МП, — ред.) доставить в Україну благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: УПЦ МП дозволяє вірянам самостійно освячувати кошики на Великдень

У зв’язку з цим, він закликав «всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти в Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську Лавру».

«Кожен, хто прийде в цей храм зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню. Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо. Це буде по-християнськи, оскільки дуже важливо, під час загальної зневіри, допомогти кожному відчути радість найвеличнішого свята — Воскресіння Христового», — додав Антоній.

Схожі новини