Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Настоятель Почаївської лаври, де спалах коронавірусу, відмовляється від співпраці з МОЗ

Міністерство охорони здоров'я заявило про підозру масового захворювання на коронавірус в Почаївській лаврі, але не може її підтвердити тому що настоятель відмовляється від співпраці. 

Про це на засіданні оперативного штабу Тернопільській області сказала головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук, — повідомляє телеканал «Прямий»

«У нас вчора виникла ситуація по Шумському району, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священник, який бере участь в хорі у Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером в Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли як по співробітниках бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний і багато лікарів. 15 квітня був 21 позитивний результат, а всього по Шумську 26 позитивних», — розповіла Оксана Чайчук.

Головний санітарний лікар Тернопільської області пояснила, що коли вони почали проводити епідрозслідування, з'ясувалося, що саме з цим священиком і хором у Почаївській лаврі пов'язаний спалах і в Дубенському районі Рівненської області, де теж виявили багато інфіковних коронавірусом. «Цей спалах пов'язаний в одне вогнище — Кременецький район, місто Почаїв і Дубенський район», --зазначила медик.

Зі слів Чайчук, настоятель Почаївської лаври відмовляється співпрацювати. Його помічник обіцяв надати список хору, але не зробив цього.

«Мер Почаєва теж не бере участі, говорить, що нікого не знає. Вдалося обстежити лише двох священників, двох хористів. Контакт дуже великий. Ці священники, які беруть участь в хорі Почаївської лаври, мають парафії в Шумському районі, Кременецькому районі, Збаразькому районі. тобто якщо ми матимемо результати обстеження, буде досить великий спалах», — сказала Чайка.

Лікар додала, що в України є також звернення консула Молдови про зараження восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру.

«Ситуація в Почаївській лаврі перебуває на особистому контролі у прем'єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну», — заявила вона.

Схожі новини